Fräck överklass och korkade politiker, vilken usel kombination för medborgare och skattebetalare

Kommunen skär ner och Mangelus snor åt sig!

Medan kommunfullmäktigemajoriteten i Lysekil slipar knivarna för att stympa den kommunala servicen med över 20 miljoner (varav 13 milj. genom minskad personal), så snor P. Mangelus åt sig 40 miljoner ur den kommunala gymnasieskolan i Rinkenäs.

Vi i Kommunistiska Partiet är inte förvånade, men inte dess då mindre upprörda över att blåögda fartblinda politiker och tjänstemän mot bättre vetande förskingrar kommunmedborgarnas skattepengar.    Vi har hela tiden varnat för att lägga värdefullt kommunalt fastighetskapital i händerna på skrupellösa fastighetshajar. Vi skrev vi när frågan debatterades i kommunen. ”Kommunen skall äga de fastigheter man bedriver verksamhet i, punkt slut”

Vi vet inte med vilka medel eller löfte PM fått Karlsson och Company att dansa efter hans pipa och gödsla honom med kommunala skattepengar, men något måste det vara. Och det tål inte dagsljus.

Affären med PM är inte slut med detta. I kommunens begäran om ”igångsättningstillstånd” finns en busshållplats för det nya gymnasiet på 2 milj. kr och en ”gårdsgata, Gymnasiet” 1,4 milj. kr.

Nu när PM inte längre äger gymnasiefastigheten är Honda Marin fastigheten som skymmer den glättade broschyrbilden av nya gymnasiet ännu mer ett trumfkort i hans händer.  För att använda PM:s egna hånfulla formulering, ”vad som händer med den byggnaden, det är kommunens problem”!

Fräck överklass och korkade politiker, vilken usel kombination för medborgare och skattebetalare.

Eländigt är också att det ger Lysekils kommun ett oförtjänt dåligt rykte, det är ju trots allt en knapp och tvivelaktig majoritet som står för ”affärerna”.

Yngve Berlin Kommunistiska Partiet Lysekil 4/7-11