Utdrag av tal hållit av Karl-Olof Nicklasson på torgmöte mot EMU på Kungstorget i Lysekil 6/9-03


Karl-Olof Nicklasson, just nu aktuell och brinnande för en uppfinning av en lyftkudde för att bärga större fordon. om småföretagare och "uppfinnare" hade han inte mycket till övers för de som uppfunnit och konstruerat EMU.

Dom försöker få oss att tro att euron är ett lyckopiller som gör det lättare för oss att sälja våra produkter på export.

Men det är bara nonsens hävdade Nicklasson och menade att det är helt andra faktorer som avgör hur man lyckas sälja och exportera sina produkter.

Talet om eurons lycksalig görande förmåga är bluff och överdrifter, men en ännu större och farligare bluff är den om offentliga sektorn. Man går ut och säger att si och så många hundratusen nya jobb kommer att skapas inom offentliga sektorn om vi går med i EMU.

Men det är tvärtom.

I Västra Götaland skall sjukvården spara över 300 miljoner, och det finns ett samband med EU och EMU, menade Nicklasson.
Sjukvårdens neddragningar är direkt kopplad till EMU:s konvergenskrav, det kan man läsa i Socialstyrelsens rapport om sjukvården i Sverige -98.

Han var också kritisk till socialdemokraten Anders Sundströms yttrande om att han "tycker att de utländska bolagens uppköp av svenska företag, i grunden är positiva"
Vi hade i Sverige ett företag som hette Gislaved däck som ägdes av Continental, det är nedlagt och flyttat till Portugal. Och man fick EU-bidrag för flytten." Kan någon förklara för mej hur Sundström kan tycka en sådan sak vara positiv." Sundström som alltså är socialdemokraternas JA- general.