Efter den senaste tidens  kampanjer mot kommunismen  har vi gett svar på tal i LP mot (v) i Lysekil som krälar i stoftet. Men också i en debattartikel till Bohusläningen (som ej publicerats än, men här kan den läsas)
Skriven av Yngve Berlin. Kommunfullmäktigeledamot för KPML(r) Lysekil.

Kommunisterna är de största demokraterna och Josefsson serverar bara skåpmat.

 Lik i garderoben säger Josefsson, gammal skåpmat säger vi. För det är väl skåpmat att vänsterpartiets (och VPK:s) ledning smörjt kråsen i de sönderbyråkratiserade forna öststaterna.

Det har inget med kommunistisk eller socialistisk ideologi att göra.

Ett program om mutor och mygel och privilegier skulle han kunna gjort om varje riksdagsparti för där dräller det av goddagspiltar (manliga och kvinnliga) som förser sig i olika former.

Men han hade nog haft svårt att kalla det "undersökande journalistik" eftersom detta mygel är så uppenbart för var och en av oss vanliga dödliga.

På den punkten var det en tunn soppa Josefsson tog fram ur skåpet, men syftet var ju att misskreditera kommunismen.

Och han var fullständigt historielös i sin beskrivning och det är förvånansvärt oproffsigt av en journalist som säger sig ha uppdrag att granska makten.

För det första kan omöjligt de unga vänstertjejerna (som han gav sig på i TV-debatten) behöva stå för vad som hände under 30-talet när arbetare från fattigsverige sökte sig österut för att söka lyckan.

Några sökte lyckan, men de flesta flydde fattigdomen i Sverige.

Det var krig och depression, arbetslöshet och elände, kort sagt en hård tid för folket i hela Europa.

Josefsson blundar för den hårda tid det handlar om där både heroiska insatser från det sovjetiska samhället och misstag gjordes.

Om/när KPML(r ) kommer att "granskas" så kommer vi inte att fly undan den historiska sanningen som opportunisterna i V:s ledning gör.

Vi är stolta över att tillhöra den del av den internationella arbetarrörelsen som slogs mot och besegrade nazityskland.

Andra världskrigets fasor för att Tyska kapitalet skulle få större "levnadsrum", drabbade framför allt sovjetstaten som gjorde historiens största uppoffring.

Även vår generation är Sovjet stort tack skyldigt.

Vårt kommunistiska parti bildades i kritik mot byråkratiseringen i Sovjet och "öst" staterna.

Vi har inga idealsamhällen att peka på när försöken att bygga socialismen i dessa länder bombarderats sönder utifrån och vittrat inifrån.

Kapitalisterna och imperialisterna har vunnit första ronden och som bekant så skriver segraren historien.

Men vi stödjer och sympatiserar med stater som står upp mot imperierna och patentdemokraterna från den sk civiliserade världen.

Vi stödjer stater som vägrar låta sig dikteras och uppslukas av USA:s blodtörstiga kapitalintressen.

Vad gäller Kuba som Josefsson blev smått vindögd av när han pratade om, så säger KPML(r) : Klart att Kuba är en mycket större demokrati än USA!

Det är otroligt att en bildad människa kan vara så enögd eller vindögd att han inte ser detta.

Det som kan vara positivt med Josefssons program är att demokratibegreppet kommer upp till debatt.

Vad är demokrati?

Vilka former finns det för att utöva eller ta del av demokratin (folkstyret)?

Är det till exempel förenligt med demokrati att ödelägga industrier och städer och drabba folk med massarbetslöshet för att några få skall bli ännu mycket rikare?

Är det demokrati att folkvalda gör tvärtemot vallöftena och ökar klassklyftorna i samhället?

 Och eftersom pengar är makt, kan man då ha verklig folkmakt om inte folket har makt över kapitalet och produktionen?

Och om nu "rätten att gå att rösta" är enda eller främsta uttrycket för verklig demokrati, varför vågar Sossarna, Moderaterna, folkpartiet, Centern och KDS inte låta svenska folket rösta om en så viktig och avgörande sak som EU:s nya grundlagsförslag?

Förespråkare för EU:s elitism och partier som sluter upp bakom statsterrorismen som fram för allt USA och Israel bedriver idag, skall inte få ha tolkningsrätt vad gäller begreppet demokrati, det är oetiskt.

PS. Vad gäller tolkningsföreträdet så går moderaten Lars-Arne Staxäng som vanligt på i ullstrumporna med billiga "argument". I Fredagens Bohusläningen jämför han Marx Das Kapital, Maos lilla röda och Adolf Hitlers mein kampf. Det finns mer som förenar än skiljer dessa tre alster säger han.

Du får ursäkta Staxäng, men Das Kapital är en vetenskaplig analys av den kapitalistiska ekonomin, försök inte inbilla någon att du läst dessa böcker (visste du att det var mer än en?)

Maos lilla röda är mer ett koncentrat av "glada tillrop" för de kinesiska massorna och uppmaningar att "tjäna folket" (lite hysteriskt kanske men helt på tvärs med dagens urspårade socialism i Kina).

Adolf Hitlers Mein kampf har du kanske läst, men om du också läst de andra du refererar till så erkänn att du  kör en ful och spekulerar i människors okunnighet (vad gäller dessa tre "verk").

Yngve Berlin. Kommunfullmäktigeledamot för KPML(r) Lysekil. 15/10-04

Tillbaka till KPML(r)