Insändare i Dagens Arbete 22/9-03 och Proletären nr 39-03

Lyssna på medlemmarna - inte på Sören Gyll !

Man upphör nog aldrig att förvånas över hur långt Göran Johnsson kan gå i sitt kryperi för "Svenskt Näringsliv" som SAF visst kallar sig nu.

I Dagens Arbetes nätupplaga den 18/9 kunde man läsa följande
 "Det var i Dagens Industri som Metalls förbundsordförande Göran Johnsson ifrågasatte Pagrotskys lämplighet som näringsminister. Skälet var att Pagrotsky "spelat med motståndarlaget" i EMU-omröstningen."

Bara för att Pagrotsky och majoriteten av Sveriges befolkning inte vill spela med i ditt och Sören Gylls lag borde du väl fatta att vi i det andra laget vann.

Det är väl ni som ska rätta er efter det demokratiskt fattade beslutet?

Det är väl EMU-motståndet som ska få större inflytande över både den politiska inriktningen och den fackliga verksamheten, inte tvärtom.

Det är på tiden att Johnsson börjar företräda Metalls medlemmar i stället för att hångla med SAF och borgerligheten.

Det är väl magstarkt när man läser hur Lars Leijonborg, Bo Lundgren och Göran Johnsson kräver bestraffning av vinnarlaget när majoriteten av LO-förbundens och Metalls medlemmar säger nej till den politik som EMU leder till.

Jag har diskuterat lagarbete med Göran Johnsson förr. Då gällde det också protest mot högerpolitiken. Nu som då anser jag att det är Johnsson som spelar i motståndarlaget.

Detta trots att han borde vara arbetarlagets lagledare.

Men det fungerar ju inte när man ställer lagkamraterna offside varje gång Det går inte när man bara litar på högerbackar och högeryttrar samtidigt som Johnsson själv gör det ena självmålet efter det andra.

På SVT:s valvaka frågade en reporter LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin när hon skulle börja företräda medlemsmajoriteten.

Samma fråga måste vi ställa till Göran Johnsson.

Ps. Jag vet att det finns kongressbeslut i EMU frågan. Men saken har aldrig diskuterats med medlemmarna. Då hade ni naturligtvis fått samma svar som i folkomröstningen.
Så börja lyssna på medlemmarna, i stället för på Sören Gyll.

Stig Berlin
Repskapsledamot i Metalls avdelning 112
Lysekil
 

Tillbaka till KPML(r)