Är du bitter Hans Nordlund?

Hans Nordlund verkar inte kunna komma över det faktum att kommunistiska partiet i Lysekil fick över 10 % av rösterna i centrala Lysekil,(fler än moderaterna i vissa valkretsar) över 7 % totalt och att vi därmed erövrade tre mandat i fullmäktige.

Men nu är det så käre herr patentdemokrat du kommer inte undan. VI har av egen kraft eller med Vänsterpartiets mandat och kamrater tillgång till platser i styrelser och nämnder hur du än vänder och vrider dig.

I ditt svar till Torsten Wikingsson märks det att du känner dig bedragen av (s), som tydligen lovat högern att aldrig befatta sig med oss kommunister och t.o.m. skrivit in det i stadgarna. Citat Nordlund, (s) har ”för första gången i valteknisk samverkan lierat sig med de enligt deras stadgar odemokratiska kommunisterna”.

Denna ”stadgefråga” får bli en affär er emellan, men KP deltog med öppna sinnen i just en valteknisk samverkan med (s) (mp) och (v) som hade inneburit att Roland Karlssons fartblinda regemente hade kunnat brytas, om inte alliansens politiska rävspel lyckats.

Inför detta hot släppte alliansen alla (eventuella) hämningar. Roland Karlsson levererade myndigt sin valsedel till Sverigedemokraten och garanterade sig sitt stöd genom myndiga blickar. Insändarskribenten Nordlund kramade ihärdigt SD ledamotens hand och visade var han hör hemma. Vet inte om Hans kanske tänkte att de heter ju Sverigedemokraterna så då är de väl demokrater?

Skall inte yttra mig om vem som är mest demokrat, jag vet bara att man inte är demokrat bara för att man själv kallar sig det.

Förakt för väljarna renderar politikerförakt men det är väl överkurs för maktrusiga politiker som vill tillbaka innan stolsdynorna kallnar.

Yngve Berlin

Kommunistiska Partiet

Tillbaka till startsidan