I solidaritet med Palestinas folk!

Tisdag den 16/4 arrangeras ett möte i Lysekil för att samla till en kväll för Palestinas folk!
Det som händer just nu i Israel och Palestina gör att vi måste agera och säga ifrån vad vi tycker säger Emil Persson från Ung Vänster som är en av arrangörerna
På mötet kommer den Palestinska filmen "Frontiers of Dreams and Fears" att visas.
 Den har tidigare visats på Göteborgs filmfestival. En som såg filmen då och verkligen vill rekommendera den är Britt-Marie Kjellgren.
Ja det är en stark film som visar en lite annorlunda bild av Palestinier. En film om vänskap och hopp om en bättre framtid.
 Filmen handlar om två unga Palestinska flickor från var sitt flyktingläger. En från Shatila i Beirut och en från Betlehem på Västbanken. Man får i filmen ta del av hur det är att leva som flykting. Fast flickorna är uppväxta i flyktingläger lever drömmen om att få återvända till familjens hemby och längtan efter befrielse.

I år är det 20 år sedan massakern i Sabra och Shatila under ledning av Ariel Sharon. I dag finns över 5 miljoner Palestinska flyktingar och Sharon är Premiärminister i Israel. Det stämmer verkligen till eftertanke säger Britt-Marie Kjellgren som hoppas att många kommer till Folkets Hus på tisdag.

En åsikt som delas av Stig Berlin från KPML(r) - Vi hoppas att protesterna mot Israels fruktansvärda övergrepp och solidariteten med det Palestinska folket fortsätter att växa. Vi hoppas att det kan bli en bred samling över parti och religionsgränser.

Rapporterna från flyktinglägret utanför Jenin i norra Västbanken de senaste dagarna visar, att det inte tycks finnas någon gräns för Israels terrorhandlingar.

Flyktingläger jämnades till marken när tunga stridsvagnarna helt enkelt kör över dem! Många gamla och sjuka blev massakrerade under de raserade husen!
Dessa och andra liknande övergrepp från den israeliska ockupationsmakten måste stoppas. Det är skandal att inte FN agerar mer kraftfullt det är skandal att den svenska regeringen är så undfallande. Säger en upprörd Stig Berlin som hoppas att en starkare opinionen kan påverka regeringen att agera.

Detta skevs inför ett möte i solidaritet med palestina. Publicerat i LP 12/4--02

Tillbaka till KPML(r)