Tal av Stig Berlin på möte i Lysekil den 5/6-04 om bluffvalet till EU-parlamentet

Lysekilsbor

Detta är KPML(r) i Lysekil som har ett möte för att uppmana er att bojkotta bluffvalet till EU-parlamentet nästa vecka.

Egentligen är det kanske onödigt att stå här och prata om ett så ointressant val. Ett val där de som vill få oss till valurnorna inte ens själva finner mödan värd att hålla möte här på torget.

Ändå väljer vi att ha detta möte. För det är inte sant som etablissemanget försöker pådyvla oss att det är av ointresse som valdeltagandet kommer att bli lågt. Att inte välja är också ett aktivt ställningstagande. För visst har vi ett högt valdeltagande när det gäller viktiga frågor. Detta visade vi förra hösten när en förkrossande majoritet sa NEJ TILL EMU. Ett val som med all säkerhet aldrig blivit av om föregående parlamentsval haft många väljare.

Nu väljer många att protestera mot EU och mot den EU-dikterade högerpolitiken genom att inte delta i valet. Och detta är bra. Det är mycket bra, för en aktiv bojkott gör det svårare för politikerna att driva EU-politik.

Därför bör alla arbetare och alla EU-motståndare se till att valdeltagandet blir riktigt lågt. Det är ju detta EU-eliten fruktar mest av allt. Det spelar ingen roll vem du röstar på, bara du röstar, är budskapet för dagen.
Det är själva rösten som är deras kvitto på att Sverige inordnat sig som lydiga EU-medborgare.

Därför är det inte heller sant att det är ett val mellan höger och vänster i politiken. Den nyliberal högerpolitiken är grundlagfäst i EU.
Den politiska sammansättningen i EU-parlamentet spelar därför ingen större roll  ? det är nyliberal högerpolitik som gäller i alla fall. Enligt lag.

De senaste veckorna har det ju också kommit fram att sossarna samarbetar väldigt nära med moderaterna i Bryssel.
I EU-parlamentet utgör rentav Europeiska socialdemokraters parti och Europeiska folkpartiet, där moderaterna ingår, en slags koalition.

Att påstå att moderaterna är sossarnas huvudfiende i EU är alltså ett rent bedrägeri, en ren lögn.

Det finns många argument för att bojkotta EU-valet om man inte vill ha EU:s högerpolitik.
Vill man däremot ha högerpolitik så finns det gott om kandidater.

Men för oss som vill att Sverige lämnar EU finns det inget annat alternativ än att bojkotta skiten.
Många goda skäl finns det för att bojkotta EU-valet

Ett är. Att om du röstar i EU-valet ställer du upp på EU och acceptera det svenska EU-medlemskapet. Genom att bojkotta valet ger Du rakt motsatt besked:
Då säger du, jag är emot EU och jag är mot ökad Bryssel-makt.

Ett annat är att hela den svenska makteliten vill att du skall rösta, så att de kan tala om för sina kompisar i EU att nu är det svenska EU-motståndet knäckt.

Vägra därför att vara klätterställning för dessa klättermöss!
Genom att bojkotta valet ger du makteliten en knäpp på näsan, precis som vi gjorde i folkomröstningen om EMU i höstas.

Ett tredje skäl är att du genom att bojkotta EU-valet försvarar demokratin. För EU har inget med folkmakt att göra, utan hela EU-konstruktionen är tvärtom de europeiska storföretagens och makteliternas metod att beröva vanliga människor allt verkligt inflytande.
Att rösta i valet till EU:s låtsasparlament är att godkänna denna odemokrati.

Ett fjärde är att EU är lagstadgad högerpolitik. Glöm sossarnas och vänsterpartisternas fraser om att reformera EU inifrån. Det går inte.
För att bli av med EU:s högerpolitik måste vi göra oss av med EU.
Att bojkotta EU-valet är ett steg på vägen.

Ett femte är att du genom att bojkotta EU-valet, protesterar mot den EU-politik som drivs i Sverige ? Du protesterar mot massarbetslöshet; mot jobbexport och lönedumpande arbetskraftsimport; mot sjukvårdsslakt och social nedrustning.

Ett sjätte argument är att ett lågt valdeltagande innebär ett hinder för fortsatt EU-anpassning av Sverige. Göran Persson & Co må strunta i folkviljan, men de kan inte bortse från den. Att bojkotta valet är att kräva Sverige ut ur EU. Utan ett lågt valdeltagande i förra parlamentsvalet är jag övertygad om att vi inte hade kunnat tvinga fram EMU-omröstningen.

Det finns som sagt många skäl att bojkotta valet till EU-parlamentet nästa söndag.

Här på torget delar vi idag ut ett informationsblad som ger oss många bra argument för att bojkotta bluffvalet.

Läs det och låna dig inte som valboskap åt EU-eliten.
Bojkotta därför bluffvalet till EU-parlamentet nästa vecka.

Tillbaka till KPML(r)