Kommunistiska Partiet svarar ”skrämd Moderat”

”Kommunismens skrämmer”, skriver moderaten Richard Åkerman, i måndagens LP.

Upprinnelsen till RÅ:s skrämselhicka är Kommunistiska Partiets inställning till kommunens budgetramar för 2011, där vi till skillnad från fullmäktigemajoriteten hävdar att det är politiskt omoraliskt att ”spara på gamla och sjuka”. (Ärligt talat, jag förstår mej inte på folk som inte tycker det är omoraliskt att spara på gamla och sjuka)

För att göra detta extra tydligt så att också mer trögfattade har chans att ta ställning, säger vi att det till och med är mer moraliskt att råna en bank, än att spara på gamla och sjuka!

Men den skrämde Moderaten yrar ändå vidare i sin insändare och talar om att K är beredda att ”skjuta ner personalen” och ”tvinga till sig kontanter”. Lustigt för att komma från en Moderat kommunpolitiker.

Den ende svenske politiker som blivit dömd för bankrån är vad jag vet en Moderat kommunpolitiker i Skåne som för några år sedan viftade med vapen på en bank och ropade ”Saddam, Saddam”.

Den skrämde Lysekils-moderaten skriver att K vill konfiskera ”löntagares bankkonto” och flytta över pengarna från ”vanligt folk” till kommunens kassa. Fel ute igen käre R.Å.

Vi vägrar dock blunda för det faktum att det finns pengar/resurser i samhället. Vi hävdar att dessa pengar i stor utsträckning finns i fel händer och används till privat lyxkonsumtion eller till ren spekulation. Vi kräver därför att dessa pengar/resurser istället skall användas till ”folkets väl”. Så, så är det med det ”konfiskationshotet.”

Det senaste exemplet på konfiskation av ”vanligt folks” pengar i Lysekil är väl när Lysekilspartiet, (M), (fp), (c) och Stensson (s-fp?), på budgetmötet för minder än två veckor sedan, utan förvarning beslutade att höja kommunens borgensavgifter för de kommunala bolagen med 2,8 miljoner kr.

Med en litet ”käck sifferjustering”, blev det ”vanligt folk” i bl. annat kommunens hyresrätter som fick betala budgetförstärkningen.

KP tyckte denna ”konfiskation” var orättfärdig så vi försökte stoppa den, men LP, ”alliansen” och Stensson, segrade, slog sig för bröstet och talade om att man tagit ansvar för kommunens ekonomi.

Lite ynkligt tycker vi, vi tycker det är bättre att slåss för en politik som omfördelar resurser från de som har i överflöd till de som lever i knapphet.

Det är vad vi menar är en socialistisk realpolitik och den stämmer väl överens med ”Marx och Lenins läror” som Åkerman undrar över hur vi kommunister 2010, ser på.

Marx skrev ”Manifestet” för 162 år sedan. Trots de, giltigt i förvånansvärt stora dela även idag.

Det obeskrivligt grymma tsarväldet i Ryssland vräktes över ända för mer än 90 år sedan. En revolution som förändrade världen till det bättre inte bara för arbetarna i Ryssland utan för hela Europas arbetarklass.

Man får inte vara helt historielös om man skall förstå skeendet i världen!

Att beskylla kommunisterna för att förespråka våldet i världen idag är att vända upp och ned på begreppen.

Kommunismen står inte för våldet. Grunden för våld och krig ligger i kapitaliststaternas förtryck och röveri världen över.

Nationer blir uppsplittrade, förödda på sina naturtillgångar, fattigdom och klassklyftor ökar och människor blir desperata och i värsta fall söker man sig till religiös fundamentalism.

Men i bästa fall revolterar man och slåss för social rättvisa, men berätta för oss när den internationella kapitalismen respekterat ett demokratiskt val av ett parti som inte godkänt exempelvis USA:s fortsatta plundring.

Det exemplet finns inte.

Richard Åkerlund är politiskt aktiv i ett parti som förespråkar våld, krig och rätt att plundra andra nationer och folk. Man blir lite fundersam över om man inte vet var det egna partiet står i frågan om rätten att utöva våld? Och inte minst rätten att tjäna pengar på krig och våld.

Jag tycker bomb-högern skall tala tyst om våldsamma ideologier.

Yngve Berlin Kommunistiska Partiet