"Jämfört med det dagliga och systematiska övervåld som det kapitalistiska systemet bedriver för att försvara sitt ekonomiska intresse, är naturligtvis spelet om makten i Lysekils kommun att betrakta som ett I-landsproblem"

Folkpartisten Kurt Olsson och Per Tengberg (op?) ondgör sig över att miljöpartiet i Lysekil haft teknisk valsamverkan med Kommunistiska Partiet för att stoppa ett fortsatt öppet högerstyre i kommunen.

Gammal klassisk kommunistskräck är tänkt att lägga dimridåer över Roland Karlssons ”enpartistyre” i Lysekil.

Kommunisterna kommer att ”ta din camping och förvisa dej till ett ideologiskt omskolningsläger i norra Norrlands inland” mässar Kurtan. Sandlådedramat från kommunfullmäktiges möte den 16 dec när Roland Karlsson ”fixade” fortsatt anställning som kommunalråd, fortsätter på debattsidorna.

Kurt Olsson är historielös! De svenskar som varit på ideologiska omskolningsläger är de kommunister, radikala sossar och antifascister som förvisades till ”norra Norrlands inland” under andra världskriget.

Lika historielöst är talet om att kommunisterna önskar ”en våldsam revolution”.

Vi önskar absolut inget våld, vi önskar slut på våldet, slut på orättvisor och lidande. Men all erfarenhet visar att den ekonomiska makten är beväpnad till tänderna och använder denna väpnade övermakt för att bevara sina privilegier, eller.

Vad tror Per och Kurt att USA, NATO och Sverige gör i Afghanistan? Startar flickskolor?

Jämfört med det dagliga och systematiska övervåld som det kapitalistiska systemet bedriver för att försvara sitt ekonomiska intresse, är naturligtvis spelet om makten i Lysekils kommun att betrakta som ett I-landsproblem.

Men nog är det väl oetiskt att köpa en ung oerfaren, eller karriärsugen ”politiker”, efter det att väljarna sagt sitt, bara för att får egen makt. Men ”det fordras gott vett för att skämmas”, och denna egenskap besitter inte folkpartisten Roland Karlsson.

Makt korrumperar, men det är märkligt vad effektiv RK:s partipiska är, den får hela alliansen (inklusive SD) att inrätta sig i ledet.

Till alla läsare vill jag önska en God Jul och till Kurt Olsson vill jag bara säga, stäng av TV:n eller byta kanal när Karl-Bertils julafton sänds. Där finns ruggiga scener om solidaritet annat hemskt.

Yngve Berlin fullmäktigeledamot för Kommunistiska Partiet Lysekil

Tillbaka till startsidan