Nedanstående uttalande kan ses som en sammanfattning av Nätverket NEJ till EMU  Fyrstad / Lysekil  kommande uppgifter.

Använda din rösträtt den 14 september. Rösta NEJ till EMU.

Den 14 september är det dags för svenska folket att säga sitt om EMU.

Hade det varit val idag hade svaret blivit ett rungande NEJ.

Vi i Nätverket NEJ till EMU  Fyrstad / Lysekill kommer att göra allt vad som står i vår makt för att se till att den positiva vreden mot EMU -planerna bibehålls i vårt område.

Men vi vet också att JA fronten med alla medel försöker vända opinionen.

Taktiken från JA -sidan är given.

Med hot om utanförskap och ekonomisk stagnation skall man förmå de tveksamma att gå till valurnorna för att rösta JA.

Och den kritiska majoriteten skall man försöka göra håglös och passiv genom uttalande som Göran Perssons "oavsett valresultatet kommer Sverige att gå med i valutaunionen".

Tunna argument som "lägre ränta" eller att man "slipper växla valuta när man reser i Europa"  varvas med JA -ekonomers påstående att EMU-frågan är ytterst komplicerad.

För vanliga enkla medborgare är EMU frågan dock inte mer komplicerad än att man ställer frågan, vem tjänar på "nyordningen".

Vi vill informera och föra en saklig debatt om vad ett EMU medlemskap kommer att innebära, för demokratin och självbestämmanderätten, för arbetslösheten och arbetsrätten, för den offentliga sektorn och välfärden etc.

Vår huvuduppgift för att bevara Nej sidans försprång förbi valspurten i september och ända fram i mål, är att få EMU-kritiska människor att verkligen använda sin rösträtt den 14 september.

För att nå dit hän behövs det fler som engagerar sig i nätverkets arbete att sprida information och gjuta fortsatt mod i EMU-motståndet.

Tillbaka till nätverket