Efter en budgetdebatt där Kommunistiska Partiet utgjorde enda oppositionen mot nedskärningspolitiken så får man dagen efter läsa nedanstående rubrik i lokaltidningen. "Allt pekade på maktskifte." Bohusläningen hade en liknande vinkling. Upprörda sossar anklagade oss för att ha räddat alliansen.
Den som lyssnat på debatten kunde inte höra något hot om avgång eller en vilja till maktskifte från (s).

Denna krönika är ett sätt att förklara hur offside sossarna var.

Läggmatch och sämre ekonomi bådar inte gott för nästa säsong.

Om man ser politiken som en fotbollsmatch (vilket man kan tro att journalister gör ibland) skulle upplösningen på kommunfullmäktiges budgetmötet den 20 dec kunna refereras ungefär så här:

Efter att (s) gjort åtta självmål på passningar från allianses högerflank gör man i slutminuterna ett desperat, men inte allvarlig menat försök att reducera. Det visar sig dock att hela (s) laget befann sig i offsideposition när sista bollen slogs och i knapp styrfart närmade sig mållinjen. Alliansens målvakt hade fått kramp och lämnat målet eftersom föreningens ekonomiske rådgivare tillika företagsdoktor påpekat att det inte är så stor skillnad mellan 8-0 eller 8-1. Det viktigaste är ju poängen!   (S)-lagets supporterskara som på grund av matchens låga kvalitet råkat somna, (och har missat de 8 självmålen) vaknar till när målvakten gnyr och gnäller och jublar i tro att det hänger en kvittering i luften. (S)-laget kräver timeout men den är redan förbrukad och lagledaren, som saknar taktik och helst velat lämna walkover väntar oroligt på slutsignalen. V-backen som tidigare fått en varning för maskning befann sig nu på motståndarsidans planhalva och snubblade tafatt i straffområdet, där var det nära en andra varning och rött kort för filmning.

Högeryttern, L-partisten.nu som aldrig har fullt lag och än mindre någon på avbytarbänken är upprörd. Han har aldrig förstått sig på offsidesregeln och hatar nollresultat.   Han var besviken på att han aldrig kom till skott men ändå nöjd att det inte handlade om ”mål”-skillnad.

Mest besvikna borde dock radiolyssnare och folk på läktaren vara när man förstår att det var en läggmatch.

Yngve Berlin Kommunistiska Partiet  (publicerad i LP 27/12-12)

Läs också budgetreservationen

Eftersom budgeten blev återremitterad från novembermötet bör ni också läsa. yrkanden inför budgeten


tillbaka till startsidan