Högerkartellen verkar konsekvent att vägra ta en saklig debatt med kommunisterna. Eftersom det inte kommit något svar på vår fråga om moderaternas fräcka påståenden."Ger inte kommunens hemtjänstpersonal närhet, kontakt och vänlighet?"
Läs också inlägget från fullmäktige. "Vi är bestämt emot att LOV införs i Lysekil"

Här följer ett nytt försök att få ett svar på moderaternas fräcka påhopp. Publicerad i LP 26/3-10

Vad menar moderaten Karlsson?
Läste hur Roland Karlsson (fp) gärna debatterar i tidningen med (v) som inte sitter i fullmäktige om LOV (lagen om valfrihet), men blev svaren skyldig när frågan skulle debatteras i fullmäktige.
Varför valde ”alliansen” återremiss som ni i minoriteten fick till på januarimötet och varför valde ni att inte ta en saklig debatt när frågan äntligen var på dagordningen.
Har inte ens fått svar på den korta frågan jag ställt till Mats Karlsson (m) från hans påstående att de privata företagen inte konkurrerar med priset utan med ”Närhet, kontakt och vänlighet. Det är viktigt att gamla och sjuka får vård av människor man trivs med.” (citat från LP 27/1)
Så jag frågar igen, vad menar moderaten Karlsson?
Ger inte kommunens hemtjänstpersonal närhet, kontakt och vänlighet? Trivs inte vårdtagarna med den personal som finns i den kommunala hemtjänsten?

Om ni verkligen vill göra vårdarbetet mer attraktiva kunde ni börja med att höja löner och förbättra villkoren för kommunens vårdanställda.
Idag är det alldeles för mycket timanställningar, deltider, helgarbete i ett stressigt och ansvarsfullt arbete för låga löner. Hela tiden utsatta för ”budgetanpassningar”
Men det är kanske just detta som är kriteriet för ”kvinnoyrken”.

Stig Berlin ordförande Kommunistiska Partiet och undersköterska i den kommunala hemtjänsten

Tillbaka till startsidan